vvs-teknik

Krokslätts Fabriker pulserar av liv

Många göteborgare känner igen Krokslätts Fabriker i Mölndal. Vad inte så många vet är att här finns ett pulserande näringsliv, anrika byggnader, pietetsfullt renoverade lokaler med en charmig blandning av gammalt och nytt. Området förvaltas idag av Husvärden AB sedan 1994. VVS-Teknik har varit hyresgäst i fastigheten sedan starten 1992 och haft förmånen att vara leverantör av många av områdets VVS-arbeten sedan 1993. Det har skapat en stor trygghet hos ägare och generalentreprenör att ha en rutinerad och kunnig entreprenör för VVS-arbeten i egna huset.

Hela tiden nya lösningar i gamla hus

-Charmen men samtidigt utmaningen med gamla hus är att det inte finns några standardlösningar. Speciellt inom VVS måste allt ändå vara exakt, säkert och enligt strikta byggnormer. Vårt företags närvaro under så många år har skapat en säkerhet i det vi gör, även om inget projekt är det andra likt. Vi har lärt oss att anpassa lösningarna utan att ge avkall på vare sig säkerhetskrav, K-märkning eller modern funktionalitet, säger Lennart Bodmar, projektansvarig på VVS-Teknik.

Egna personalen växer hela tiden i kompetens

Bra sammanhållning, mest unga killar och en ambition att vara problemlösare har gjort VVS-Tekniks personal mycket omtyckta i området. Tillgängligheten är extremt hög, flexibiliteten stor och problemlösarmentaliteten hög. Detta gör att VVS-installatörerna växer i egen kompetens. Något som VVS-Teknik ofta får bekräftat inte minst av de olika hyresgästerna i företaget.

Akuta utryckningar kräver kunskap

Att veta exakt var alla avstängningar finns, kan vara skillnaden på räddad egendom eller katastrof. Mitt i alla nya projekt, renoveringar oftast, uppstår hela tiden mindre eller större problem. Att snabbt vara på plats, kunna analysera läget och snabbt vidta rätt åtgärder, är ett av VVS-Tekniks starka sidor.

Fakta om Husvärden

Husvärden AB som startade 1994, håller till i Krokslätts Fabriker i Mölndal och erbjuder fastighetsförvaltning och fastighetsskötsel. I bolagets förvaltning ingår ca 100 000 m² lokaler som ligger i framför allt i Mölndal, samt ca 300 bostäder i Stockholmsområdet. Husvärden AB är ett förvaltningsbolag som ingår i fastighetskoncernen Damoj AB. Förvaltningen av det K-märkta området Krokslätts Fabriker - ursprungligen textilfabriker i början av 1900 talet - har inneburit ett pietetsfullt restaureringsarbete, kombinerat med ultramodern design, skräddarsydda lösningar och funktionella lokaler. Den höga takhöjden och ljuset imponerar. Inom Krokslätts Fabriker finns idag ca 100 företag och verk. Samt gymnasium, restaurang och konferensanläggning. Lokalyta: 51000 m². Byggnadsår: 1904-2008

Tillbaka

Nyheter

Resultat julbordsfrågor